Velkommen til GYROTONIC® OSLO ved Master Trainer Jan de Miranda

Følg oss på Facebook GYROTONIC® OSLO
Gyrotonic Oslo

Juliu Horvath
GYROTONIC® er utviklet av Juliu Horvath.

Juliu Horvaths

personlige kamp med kroniske smerter og skader førte til: The Juliu Horvath Method™.

GYROKINESIS® er selve kjernen i denne, og omfatter mange nøkkelprinsipper fra yoga, dans, turn og tai-chi.Juliu er av ungarsk/rumensk opprinnelse, men ser seg selv mest som "et universalt menneske". Han bor nå i USA og Tyskland.
Som ung mann i Romania drev han mye med bl.a. svømming, turn og roing. Senere fikk han interesse for ballett, og etter en rask utdannelse ble han tilknyttet  Romanias Statsoperaballett. Under en turné i Italia hoppet Juliu av og bodde som asylsøker i en leir i 6 måneder. Etter å ha klart å komme seg til USA, danset han som solist ved bl.a. Houston Ballet (Texas).

Diverse alvorlige skader gjorde at karrieren stoppet opp.
I et forsøk på å overvinne skadene trente Juliu yoga.
Dette førte til at han etter hvert trakk seg tilbake til øya St Thomas for å konsentrere seg fulstendig om yoga. Gjennom intens trening og forskning  utviklet han sitt eget yoga- konsept,"Yoga for dancers", som senere ble utviklet videre til GYROKINESIS®, som er mer tilgjenglig for alle.

På 80-tallet kom han tilbake til USA og begynte å undervise dansere i New York City.
Samtidig utarbeidet han stadig mer raffinerte apparater for å "lede" kroppen gjennom bevegelsesmønstrene i treningssystemet han hadde funnet opp.
Dette har vokst til det GYROTONIC® Expansion System® er idag.